Boekingssysteem

2 – Een boekingsformulier, hoe en wat?

Een boekingsformulier op je WordPress website. “Is dat niet ingewikkeld en complex?” of “Wat heb ik dan en hoe werkt het?” Ik zal hieronder proberen wat inzichten te geven over een online reserveringssysteem.

Een boekingssysteem voor jouw website kan jou, als coach of therapeut, helpen je agenda te beheren.
Je kunt mensen een sessie laten boeken voor in je eigen praktijk op de momenten dat het hen uitkomt.
Dubbele afspraken komen niet meer voor en de klanten / patiënten kunnen de afspraak 24/7 inplannen.

Je beheert je eigen agenda en geeft hierin aan wanneer je afspraken kunt plannen, wanneer je vakantie hebt en op welke dagen van de week het jou schikt. Deze agenda koppelen we aan jouw activiteiten op jouw website en klant / patiënt kan nu een moment kiezen waar het jullie beide schikt.

Je kunt dus per activiteit een agenda of medewerker koppelen. Geef je alleen massages op dinsdag en readings op donderdag dan is dit gewoon goed in te regelen. Heb je meerdere medewerkers die op verschillende dagen werken dan kun je deze koppelen aan bepaalde dagen, of aan bepaalde activiteiten. Ook verlofdagen en vakantieperiodes per medewerker zijn hierin te beheren.

Deze agenda is te koppelen aan je outlook agenda of je google agenda zodat je al je afspraken overzichtelijk op één plek hebt. Altijd bij de hand zonder eerst in te hoeven loggen op de back-end van je website.

Tevens zou je er een betalingsmodule aan kunnen koppelen. Hierdoor kunnen de klanten / patiënten tijdens het boeken van de afspraak meteen de kosten voldoen. Hierdoor heb je ook geen betalingshandelingen meer nodig tijdens het praktijkmoment zelf. Ook facturering via dit systeem richting de klant is mogelijk.

“Maar dit is toch ingewikkeld en complex?” Nee, wij regelen dit zo voor je in dat u alleen uw agenda hoeft bij te houden, net als anders. Wilt u koppelingen naar een webshop, of betalingsmodule zoals Mollie, dan zorgen wij ook hiervoor. Dit zijn bestaande functionaliteiten en geen nieuwe technieken.

Dus overweeg je een online boekingssysteem op jouw website. Neem gerust vrijblijvend contact op om hier meer over te weten te komen. Ik leg het graag uit aan de hand van een voorbeeld en denk met je mee over de toepassingen op jouw website.

Boekkingssysteem
Online boekingssysteem voor je website